Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1 other subscriber

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Свобода, или тоталитаризъм
Битката за спасение на човечеството през 2021

Свобода, или тоталитаризъм

Бавно и полека стигнахме до етапа – подчинение, или смърт. Всъщност или-то е излишно.

Днес изглежда, че законите са мъртви. Здравния тоталитаризъм уверено влиза в нова фаза. Те с никого не разговарят, а още по-малко преговарят. По всичко изглежда, че не ги интересуват закони, конституция, човешки права, конвенции, чисто човешки и морални норми, до които човечеството е стигнало мъчително водейки войни и проливайки кръв …

Съдейки по всичко се намираме пред вратата на ада. Креаторите на всичко това и да искат вече не могат да спрат. Отидоха прекалено далеч.
Питането вече е – НИЕ, или ТЕ! Истина, или лъжа! Свобода, или тоталитаризъм. Това време ще остане в историята, като време на престъпниците облечени във власт.

Престъпници, които можем да видим в лицето на президенти и премиери на държави, на “опозиция“, която е много неща, но не и опозиция, време на генералните секретари на това и онова, началниците на това и онова, шефовете на щабове, времето на някакви нещастници окичени с титли, получени не заради някакви постижения където и да било, а заради послушност към всяка власт през която е преминал жалкия им живот. Тук му е мястото да цитирам Габриел Лауб – “Най -отявлените привърженици на робството са не робовладелците, а привилегированите роби“.

Срещу тази шепа психопати стоим Ние. Всички честни и нормални хора, хора които не възнамеряват да търгуват със свободата си. В тази битка не конституции, закони, конвенции ще решат проблема , а силата на духа, волята, любовта, жертвата и предаността към това, което е по-важно дори от живота. По-важни от живота са свободата, съвестта, вярата, любовта и всички ценности за които човечеството е платило с много кръв и жертви.

Максим Горки казва: Безумството на храбрите – това е мъдростта на живота!

Гледам вчера клип от Франция. Множеството е навлязло в някаква обществена сграда и “вандалства“. “Вандалстването“ им се състои в това, че чупят, газят и палят протрети на Макрон. Тъжна гледка! Някак спонтанно ми дойде спомена за точно същата гледка, (телевизиите въртяха кадрите денонощно), как иракчаните чупеха, газеха и палеха портрети на Садам. Садам, който такива като Макрон, осъждаха с пяна на уста… вероятно и сега биха го осъдели, те виртуозно владеят риториката на лицемерието. В един момент се запитах, защо в тази обществена сграда има толкова портрети на Макрон, от кадрите ясно се виждаха поне три с различна големина – голям, по-голям и още по-голям…Кога и защо французите позволиха това? Това култ към личността ли е, или за да си върши работата всеки чиновник от стената трябва да го гледа Макрон… Не знам, вие преценете.

Вчера мина и новината, че френския парламент бил приел закон за задължителното ваксиниране. Тук пак да попитам – къде е опозицията? Има ли я изобщо? Впрочем нищо ново под слънцето – и по време на комунизма, поне в България в парламента имаше две партии – БКП и БЗНС. Каква опозиция беше БЗНС, знаем. Сега си имаме точно такава опозиция!

Ако се питате къде е конституцията, правата на човека, международните договори за правата на човека, отговорът е: чували ли сте Меркел, Курц, Макрон … да обсъждат този аспект в контекста “корона криза“. Чували ли сте, многобройните защитници на правата на човека да споменават за някакви човешки права? Чували ли сте нещо от съда в Хага, чиято работа е точно това – да защитава човешките права? С днешна дата човешките права са прах и пепел, а под прикритието “да победим короната“, вятъра ги отнесе… И това е добре, защото много от тези човешки права бяха фалшиви. Бяха част от играта!

Човешки права, които висят и зависят от моментна човешка власт и надмощие, човешки права без договор на обществото като цяло, и не заслужават друго, освен това да бъдат издухани като плява. Човешки права според, които пола не идва с рождението ти, а можеш да го избереш като чорапи, трябва да завършат по този начин.

Следователно е очевидно, че един период е приключил.

Преди дни премиера на Хърватска каза: “Обмисляме задължително ваксиниране, но не сме сигурни дали такова решение ще бъде в съответствие с нашата Конституция, така че след получаване на становище от юристи, ще разгледаме тази възможност.“

Значи политическото решение е взето и за него не са били нужни мнения на правници, а сега вече има нужда от правници, които да го покрият. Той самия е правник и отлично знае, че това за което говори е противоконституционно! Ако има нещо, което най-очевидно обединява такова като него това е лицемерието! Нагло, безпардонно лицемерие!

Одеялото, което вероятно услужливо да му поднесат “специалистите“, е твърде малко за за скрие голотата му. Пленкович, ти си гол! Всички вие сте голи и ще трябва да платите цената за тиранията си! Няма връщане назад!

Най-жалки са именно в тези отчаяни опити да облекат действията си в законност. Мисия невъзможна!

Тези дни се замислих – много закани, намерения, планове прочетохме в тази година и половина. Всички те, до едно, от много години, идват от т.н. свободен свят. От света на “демокрацията“. Жак Атали, Стенли Джонсън, Бил Гейтс … всички те са уважавани чеда на напредналите страни, от които трябва да се учим. Няма нито едно такова изказване на лидер, или общественик от другата, изостаналата страна, което да се цитира. Те се включиха сега! Пост фактум! Но това е друга тема и ще и отделя специално внимание.

Колкото до заплахите, които се вихрят с пълна сила и особено последното – ще бъдете уволнени – моите съвети са:

  • Вършете си работата съвестно. Това е много важно, защото така няма да им дадете повод да ви уволнят поради друга причина.
  • Конституцията и Закона за защита на личните данни ни гарантират защитата на данните относно нашия здравен статус. Здравословното ни състояние се оценява от специалистите по трудова медицина при наемане на работа или в други предвидени в закона случаи. Следователно никой не е длъжен да дава на работодателя информация за това дали е бил ваксиниран или не. Работодателя ви знае това, а тези закони и днес са си в сила!
    Ако работодателят Ви попита дали сте ваксинирани, отговорете: При наемането, аз съм предоставил медицинско удостоверение, че съм годен да си върша работата. Защитен съм от конституцията и закона за защита на личните данни. Този въпрос е незаконен и аз не съм длъжен да отговоря.
  • В случай на физическо възпрепятстване да стигнете до работното си място поради предположенията на работодателя ви, че не сте ваксиниран, повикайте полиция и поискайте протокол от събитието. Обадете са на синдикалния си лидер и настоявайте лично да дойде. Настоявайте лично директора на училището, болницата, магазина … да дойде и да ви каже, че не можете да влезете. Портиерът няма право да определя здравословното ви състояние, нито да ви иска някакъв вид пропуск, тест, антигенен тест … Обадете се на адвокат, които да ви посъветва какви действия да предприемете. Уведомете синдикатите, локални и национални медии, изнесете своя своя случай в соц. мрежи! .. нека колкото може повече хора знаят какво ви се случва.

Много важно – останете спокойни и уравновесени, не им давайте повод да ви арестуват или накажат за нещо различно от случващото се! Вие имате право! Закона е на ваша страна! И никой не е отменил тези закони!

Организирайте се, всички които сте в тази ситуация, на това работно място! Идвайте заедно на работа, подайте колективен иск в съда! Съдебни дела можете да водите – от дела за дискриминация и уронване на достойнството, до наказателни дела против отговорните длъжностни лица, позволили си да нарушават закона. Те знаят това!

Не сме безпомощни! Правото и законите са на наша страна!

Винаги използвайте законни средства и се позовавайте на закона!

И ще успееш. Не се страхувай! НЕ СИ САМ!!!

 

Текст от стената на Мариана Иванова.

Please follow and like us:

Leave a Reply