Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1 other subscriber

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Приятелството
friendship

Приятелството

Стесняването на кръга от приятели не идва само. Приятелството е дума, чиито смисъл се придава от двама души. Както го усещат. Както постъпват. Както го могат. Приятелството е онази тиха вечер, в която споделяте най-съкровеното пред пламъка на една свещ и присъствието, което притихнало умее да ви обича. Приятелството е доверие. Връзката, която не може да бъде обяснена пред многоуважаемата публика. Приятелството са очите, в които се оглеждате, когато сте плакали.

Приятелството е изслушване. Приятелството е прегръдка. Приятелството е взаимност. Крачки път, които чертаят спомени. Приятелството е любимата песен, която слушате все по-често сами. Приятелството са моментите, в които мълчите заедно. Приятелството е отдаване. На енергия. На доброта. На грижа. На мисъл.

Сега ще ви разкажа какво НЕ Е приятелство.

Приятелството не е полза. Не е интерес. Не е лъжа. Не е изгода. Няма нищо общо с “направих го за твое добро!” Приятелството не е съвет, който не сте поискали. Не е дума, след която нищо вече не е същото. Не е постъпка, от която докато сте живи ще ви боли. Не е лицемерие. Не е съперничество. Не е амбиция. Не е сметало. Приятелството не завижда. Не обижда. Не критикува настойнически. Не е онзи нравоучителен текст със заглавие: “Усмихнете се, за да ви се усмихне и огледалото.”

Приятелството е домът, който сте направили в сърцето на някого. Независимо от изминалото време. Разстоянието. Грешките. Прошките. Приятелството е душа. Начин на мислене. Изправянията, благодарение на подадената ви ръка.
Приятелството е онази грижа, която тихо и ненатрапчиво ви обича. Където и да сте. Каквото и да правите. С когото и да делите залъка си. Приятелството Е. Там, където помните, че ви има.

Приятелството са очите, които превръщат тъгата ви в усмивка. Приятелството е номера на телефона, който пазите, за да чуете любимия ви глас. Все по-рядко. Но все по-истински. Приятелството е онова разбиране, което умее да понесе вашето неразбиране.

Приятелството е уважение. На избор. На начина, по който построявате живота си. На тъгата, която преодолявате сами. Приятелството е приемане. Незабавната подкрепа, когато е поискана. Приятелството е път.

Тайната надежда, че след всичко преживяно и отминало, някой някъде ще се сети за вас. Ще отдели онези минути време, за да ви се обади с думите: “здравей! Тук съм! Как си? Помниш ли нашето любимо място? Там съм! Ела!” Наивно е всичко това, нали? Може би! Но аз съм щастлив човек, заради едно такова приятелство! –

Автор: Мария Никова

Please follow and like us:

Leave a Reply