Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other subscribers

Бъди промяната, която искаш да видиш в света

Да Бъдеш

“Повечето хора вярват, че ако имат „нещо” (време, пари любов – каквото и да е), тогава ще могат най-сетне да „направят” нещо (да напишат книга, да се заемат със своето хоби, да отидат на почивка, да си купят къща, да започнат връзка с някого), което ще им позволи „да бъдат” нещо (доволни, в мир със себе си или влюбени).

В действителност те възприемат парадигмата да Бъдеш – да Вършиш – да Имаш в обратен ред.

Във Вселената реално (за разлика от това, което си мислиш) „да имаш” не води до това „да бъдеш”, а нещата вървят обратно.

Първо ти трябва „да бъдеш” онова, което наричаш „щастлив” (или „знаещ”, или „мъдър”, или „съпричастен”, или какъвто и да е) и тогава можеш да започнеш „да вършиш” нещата от състоянието на своето битие – и скоро откриваш, че онова, което вършиш, ти носи нещата, които винаги си искал да „имаш”.

Начинът да задвижиш този творчески процес (а това е именно процес на сътворяване) е да разбереш какво желаеш да „имаш”, да се запиташ „какъв ще бъдеш”, ако го „имаш” и тогава направо да се пренесеш в това състояние – да бъдеш такъв.

По този начин ще започнеш да прилагаш на практика парадигмата да Бъдеш – да Вършиш – да Имаш – всъщност ще започнеш да я прилагаш по правилния начин – и ще работиш съвместно, а не противоположно на творческата сила на вселената.”

Please follow and like us:

Leave a Reply